Reacţii la anunţul lui Băsescu: «Vom ieşi cu toţii în stradă, ca în Grecia!»

7 mai 2010 7:03   Actualitate
Ultima actualizare:

Anunţarea asprelor măsuri de austeriate de către preşedintele Traian Băsescu, printre care reducerea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, a provocat nemulţumire în rândul sindicaliştilor.

Citeşte şi:

Salariile bugetarilor se reduc cu 25%. Pensiile şi ajutorul de şomaj, cu 15%. Cum comentezi?

Hossu: 35% din bugetarii cu salarii mici îşi vor pierde locul de muncă

Transportatorii: «De data asta, ne oprim timp de 15 minute. Apoi blocăm Bucureştiul"

Reprezentanţii marilor confederaţiilor sindicate s-au întrunit de urgenţă pentru a discuta un posibil plan de proteste.

Cornea: Dacă reduc salariile şi pensiile vom, ieşi cu toţii în stradă, ca în Grecia

Vicepreşedintele CSDR, Aurel Cornea, a declarat, că reducerea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, va duce la celeaşi tulburări sociale ca în Grecia. Acesta a precizat că este inadmisibil ca toată povara unei guvernări "iresponsabile" să fie "aruncată" în spatele poporului.

"Această guvernare a eşuat şi ar trebui să plece. Dacă recurge la aceste măsuri şi pensionarii şi bugetarii vor muri de foame", a subliniat Cornea, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că în Grecia oamenii au ieşit în stradă având salarii de peste 2.000 de euro, nu 400 de euro ca la noi.

"Preşedintele ar trebui şă-şi aducă aminte ce a promis în campania electorală şi ce angajări şi-a luat", a adăugat Cornea.

Preşedintele Cartelului Alfa, Bogdan Hossu, crede că reducerea drastică a pensiilor şi salariilor bugetarilor, cu procentele anunţate de preşedintele Traian Băsescu, va duce la mişcări de stradă de amploarea celor din anii '90.

Mai multe