Rebelii proruşi au predat, în sfârşit, cutiile negre

22 iulie 2014 21:40   Actualitate
Ultima actualizare:

După patru zile de la catastrofa aviatică din Ucraina, proruşii le-au predat specialiştilor malaezieni cele două cutii negre ale aeronavei MH 17. Tot ieri, trenul cu cadavrele pasagerilor a ajuns în oraşul Harkov.

Au furat tot ce-au putut din bagajele celor 298 de oameni morţi în avionul doborât chiar de ei, în estul Ucrainei.

Timp de patru zile, doar ei au avut acces la locul în care zborul MH 17 al Malaysia Airlines s-a prăbuşit şi, într-un final, la insistenţele autorităţilor internaţionale, proruşii au predat, în noaptea de luni spre marţi, cele două cutii negre ale aeronavei, în care sunt stocate informaţii importante ale zborului. “Am decis să predăm experţilor malaezieni cutiile negre”, a declarat “premierul” republicii autoproclamate Doneţk, Aleksandr Borodai.

Tot ieri, trenul frigorific cu trupurile a 282 de pasageri morţi în tragedia aviatică a ajuns în gara Harkov, oraş controlat de guvernul ucrainean. Trupurile a 16 victime nu au fost găsite încă, a declarat preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko. Cadavrele au fost predate unei delegaţii olandeze, care le va transporta cu avionul la Amsterdam. 

Mai multe