Record! Are de plătit apă cât pentru 10 piscine

23 ianuarie 2011 17:00   Actualitate
Ultima actualizare:

Băimăreanca Daniela Kocsiş a fost debranşată de la reţeaua de apă pentru că nu a putut achita o factură uriaşă. Deşi în mod normal, ea consumă 8 metri cubi pe lună, femeii i-a fost facturată o cantitate de 378 de metri cubi de apă.

Daniela Kocsiş (41 de ani) este văduvă de peste un an şi trăieşte într-o casă socială dărăpănată din vechiul centrul al oraşului, împreună cu fiica de 11 ani doar din ajutorul ei de şomaj, indemnizaţia după soţ, care a fost deţinut politic, şi alocaţia fetei, în total, 732 de lei pe lună.

Problemele ei au început în luna iulie a anului trecut, când femeii i-a venit o factură la apă de 1.085 de lei. „Am avut un şoc pentru că până atunci plăteam câte 20 de lei pe lună apa", spune femeia.

Pentru că n-a avut de unde să plătească o sumă atât de mare, femeia a început să bată pe la uşile autorităţilor, doar-doar va remedia cineva încurcătura făcută.

„Nu aveam cum să consum atâta apă. Pe factură scrie că am consumat 378 de metri cubi de apă, eu care consum câte 8 - 9 metri cubi pe lună" se întreabă retoric femeia. Numeroasele sesizări depuse de femeie la Vital, furnizorul de apă al municipiului şi la primărie au rămas fără ecou.

A primit răspunsuri seci în care era informată că trebuie să achite factura, în caz contrar urmând să fie debranşată de la reţeaua publică de apă potabilă, lucru care s-a şi întâmplat cu doar câteva zile înaintea Crăciunului.

Potrivit specialiştilor de la Vital, Danielei Kocsiş i s-a facturat doar apa care a trecut prin apometru, iar explicaţia pentru consumul atât de mare este pur şi simplu halucinantă.

„Responsabilitatea noastră se opreşte la apometru. Probabil a avut o defecţiune pe reţeaua interioară de apă şi noi nu avem ce să facem. Trebuie să plătească", a declarat sec Radu Micle, juristul Vital.

Disperată că nu i se rezolvă problema, în data de 8 octombrie femeia a declarat greva foamei şi de atunci refuză să se alimenteze.

Singurele lucruri pe care le consumă sunt apa pe care o cerşeşte de pe la vecini, cafeaua şi zeama de varză pe care i-o aduce o cunoştinţă.

Ultima factură, cu tot cu penalizări, se ridică la 1.203 lei

Femeia a fost debranşată de la reţeaua de apă pentru că nu a putut achita factura „astronomică"

Click spune:

Specialiştii care se ocupă de montarea piscinelor spun că din cei 378 de metri cubi de apă, cât i s-au facturat băimărencei, s-ar fi putut umple 10 piscine lungi de 8 metri, late de 4 şi adânci de 1,2 metri.

Mai multe