Restaurantul aerian, în Capitală. Vezi cum poţi mânca la înălţime - FOTO
"Restaurantul aerian" a fost ridicat, vineri, pentru prima dată deasupra Bucureştiului cu o macara. Un reporter al ziarului "Adevărul" a fost una dintre persoanele care au ocupat un loc la „masa zburătoare“. Aceasta a fost agăţată la o înălţime de peste 15 metri.
Într-un scaun din piele bine „ancorat“, cu centuri de siguranţă ca de avion şi însoţit de prieteni sau colegi poţi lua, în siguranţă, masa chiar şi la o înălţime de 50 de metri deasupra nivelului solului. Pasiunea pentru activităţi inedite şi adrenalina îi îi îndeamnă pe mulţi curajoşi să nu se gândească la câţi bani vor scoate din buzunar pentru a putea mânca sau a bea ceva la înălţime, deasupra unor zone turistice sau chiar deasupra unor clădiri.
Vezi aici mai multe imagini cu «restaurantul aerian»
„Dinner in the sky“, primul restaurant aerian din România, a fost ridicat pentru prima dată de o macara, ieri, în apropiere de Bucureşti, mai exact lângă Autostrada Bucureşti-Piteşti. Reprezentanţii companiei „Sky Touring&Events “ erau cei mai nerăbdători să încerce masa.
„Lansarea oficială a conceptului a avut loc la începutul acestei luni. Astăzi (ieri n.r.) este prima dată când ridicam masa. Şi eu sunt foarte curios“, a spus Ovidiu Barbier, manager la Sky Touring&Events.Preţul porneşte de la 16.000 de euro
Masa pentru 22 de persoane poate fi închiriată de oricine şi poate fi amplasată în orice loc doreşte clientul cu condiţia de a avea la sol un spaţiu liber de aproximativ 500 de metri pătraţi. La o astfel de masă zburătoare se pot ţine diferite evenimente, de la aniversări, nunţi, până la concerte, meeting-uri de afaceri, conferinţe de presă sau vizionarea competiţiilor sportive şi a evenimentelor culturale în aer liber.
Astfel, pentru o petrecere într-un stil inedit, clienţii trebuie să plătească cel puţin 16.000 de euro. „Avem deja anunţate câteva petreceri, cum ar fi aniversarea unei companii. Mai sunt interesate câteva hoteluri de lux. Evenimentele vor avea loc după luna iunie“, a mai spus Ovidiu Barbier.
Siguranţa mesenilor nu este pusă la îndoială. Aceştia stau pe nişte scaune speciale fiind prinşi în centuri cu fixare în patru puncte. La sol se va afla întotdeauna o ambulanţă. De asemenea, masa nu poate fi ridicată dacâ vântul este puternic.