Reţeaua Truică! Ce politicieni l-au ajutat pe miliardar să facă avere

6 octombrie 2011 17:35   Actualitate
Ultima actualizare:

Remus Truică nu a făcut avere singur şi de capul lui. S-a înconjurat de oameni politici cu puteri nelimitate în perioada 2000-2004, cât a fost premier Adrian Năstase.

În 2002, când a venit la Palatul Victoria pe post de şef de cabinet al premierului, Truică deţinea firma Total Net, o firmă mică şi pe pierdere.

Năstase l-a propulsat în lumea bună a celor care fac afaceri cu statul. A obţinut în timp record contracte cu multe dintre instituţiile şi companiile de stat de la acea vreme: Ministerul Finanţelor, Petrom, Televiziunea Română.

Chiar şi Palatul Victoria a apelat la serviciile firmei care a montat în Guvern sistemul de videoconferinţe cu prefecţii şi s-a ocupat de tot ce înseamnă furnizarea de servicii de Internet.

Năstase l-a ajutat pe toată perioada guvernării să îngraşe conturile firmei Total Net cu bani publici, astfel încât a putut să vândă ulterior 70% din acţiuni pe o sumă record de 1 milion de dolari, conform unor surse apropiate afaceristului. De aici, relaţiile lui Truică s-au întins ca o caracatiţă.

Adrian Năstase

Premier în perioada 2000 - 2004.

L-a angajat pe Truică şeful său de cabinet şi l-a ajutat să obţină contracte cu statul pentru firma Total Net

Eugen Bejinariu

Șeful protocolului de stat pe timpul guvernării Năstase.

În august 2002, Bejinariu a deve-nit naşul de cununie al lui Remus Truică.

În decembrie 2002, Bejinariu a ocupat, pentru 8 zile, funcţia de premier interimar.

Atunci s-au semnat cele mai multe retrocedări în favoarea lui Truică.

Mircea Geoană

Actual preşedinte al Senatului. Truică s-a folosit de prietenia dintre ei, pentru a obţine alte erenuri

Sorin Popa

Fost ministru al justiţiei, şi-a oferit serviciile de avocat pentru a-l apăra în procesul de divorţ intentat de soţia sa Irina

Valeriu Stoica

Director general delegat BRD. A aprobat credite de milioane pentru Remus Truică şi firma sa

Combinaţii şi cu   Ponta?

Chiar zilele trecute, imediat după ce a avut înfăţişare la Tribunal, în procesul de custodie a gemenelor, Truică s-a întâlnit cu Eugen Bejinariu la un restaurant din zona Primăverii.

Supărat probabil că nu prea-i ies socotelile, fostul consilier al lui Năstase s-a confesat naşului şi i-a cerut sfatul. N-a prea avut chef de mâncare. A băut doar o sticlă de apă şi, deşi a comandat mâncare, nu s-a atins de ea.

La un moment dat, li s-a alăturat şi Victor Ponta. După aproximativ o oră, cei trei au ieşit împreună, dar au plecat, apoi, fiecare pe drumul său.

La masă cu Bejinariu şi Ponta, Truică a băut doar apă

Miliardarul, chemat în instanţă pentru răpire internaţională

E oficial! Miliardarul Remus Truică a fost chemat în instanţă de reprezentanţii Ministerului Justiţiei pentru răpire internaţională. Soţia sa, Irina Truică, a depus o plângere, în Franţa, în care îl acuza pe soţul ei că plecat cu fetiţele în România şi nu i le-a mai adus înapoi, conform înţelegerii.

Omul de afaceri le-a înscris pe gemenele de şapte ani la o şcoală din Bucureşti şi nu le lasă să-şi vadă mama decât în prezenţa bodyguardului sau a bonelor. Pe 3 noiembrie, Remus Truică va avea primul termen în acest proces.

"Aştept să demonstreze Ministerul Justiţiei cum mi-am răpit eu copiii. Mă voi supune oricărei legi româneşt", a spus Remus Truică, vizibil afectat. Ieri, cei doi soţi s-au întâlnit din nou la Judecătoria Buftea, unde a avut loc un prim termen într-o altă ordonanţă preşedinţială pentru custodia fetelor.

Citeşte şi:

Truică şi-a luat fetele la birou ca să nu-şi vadă mama - FOTO

Truică s-a mutat pe iahtul botezat cu numele soţiei

Truică, te iubeai cu Ferenţ când soţia era gravidă?

Mai multe