Reţeta câştigătoare de la cititori: Tort cu ananas

6 mai 2011 14:39   Actualitate
Ultima actualizare:

Ingrediente: 500 ml frişcă lichidă, 4 gălbenuşuri, 8 linguri zahăr, un plic jumătate gelatină, 100 ml lapte, esenţă vanilie, coajă portocale, o conservă compot ananas, fructe pentru ornat, pişcoturi.

Preparare: se pregăteşte crema amestecând pe foc galbenuşurile, laptele şi zaharul, până devine ca o spumă. Se bate frişca, se dizolvă gelatina în zeama de la compotul de ananas.

Se adaugă gelatina în crema călduţă, esenţa şi coaja de portocale. Cand s-a răcit, se toarnă frişca bătută şi se dă la rece o oră sau două. Se îmbraca o formă cu folie alimentară, se aşază fructele, apoi se toarnă crema. Se pun deasupra piscoturile, apoi se dă la rece cca 10-12 ore. Cand se răstoarnă, se desprinde folia şi rămâne un desert răcoros.

Câştigă un cuptor multifuncţional

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun,  aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii” sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un cuptor multifuncţional.

Mai multe