Rinichiul lui Arşinel, prelevat de la un sinucigaş

15 septembrie 2013 17:16   Actualitate
Ultima actualizare:

Toate acestea nu ar fi fost însă posibile fără donatorul de la care s-a prelevat rinichiul. La externare, Arşinel a ţinut să mulţumească familiei pentru că a permis donarea organelor.

Rinichiul a venit de la un tânăr de 23 de ani din Mureş, care a ajuns la spital în moarte cerebrală, după ce a încercat să-şi ia viaţa. Potrivit evz.ro, Ionuţ E. s-a spânzurat după ce a avut probleme legate de jocurile de noroc.

Tragedia s-a petrecut în 25 august, iar când a fost găsit în apartamentul său, băiatul încă mai trăia. La 29 august, Ionuţ a fost deconectat de la aparate, iar sora lui, Roxana, şi-a dat acordul ca medicii să îi preleveze mai multe organe, printre care şi rinichiul care a ajuns la actor.

Alexandru Arşinel a pus capăt unei suferinţe vechi de 50 de ani.

De când era tânăr, actorul avea probleme renale, iar crizele repetale l-au determinat să nu mai amâne operaţia. Intervenţia a avut loc la Cluj şi a fost efectuată de o echipă de medici condusă de şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal de la Cluj, profesor universitar doctor Mihai Lucan.

Mai multe