Robotul Carl, barmanul perfect

28 iulie 2013 15:35   Actualitate
Ultima actualizare:

Este îndemânatic ca un barman adevărat! Ba chiar îşi întrece mulţi colegi, în carne şi oase, la îndemânarea cu care face amestecurile de cocktailuri şi la eleganţa cu care serveşte clienţii barului.

Robotul Carl este marea atracţie a oraşului Ilmenau din estul Germaniei. De când a fost angajat în "Barul roboţilor", localul este luat cu asalt de clienţi.

Carl conversează cu clienţii

Oaspeţi din întreaga lume vin să vadă precizia lui Carl de a face amestecurile de cocktailuri şi eleganţa cu care serveşte la tejghea. Robotul poate chiar să întreţină o scurtă conversaţie cu clienţii, ba chiar să dea noroc cu ei, deşi nu se poate bucura şi el de gustul băuturilor pe care le toarnă în pahare.

“Nu primesc bacşiş!”

Clienţii se înghesuie să-l vadă la lucru

Mai mult, barmanul perfect nu aşteaptă niciodată bacşiş! Ca să nu-i lovească pe colegii lui în spaţiul strâmt din spatele tejghelei, Carl poartă o centură de senzori. El poate să servească în acelaşi timp un număr maxim de nouă clienţi situaţi pe scaunele înalte de la bar. Robotul a fost creat de inginerul Ben Schaefer, care face studii în domeniu de 23 de ani. Pentru construirea lui Carl, expertul în robotică a folosit componente de la roboţi industriali uzaţi ai firmei germane KUKA.

Robotul face cocktailurile cu precizie

Mai multe