Români, mare atenție. Un nou tip de înșelătorie face ravagii

16 mai 2024 7:30   Actualitate

Infractorii se prezintă ca funcţionari bancari şi utilizează în fals numere de telefon ale băncilor, sau numere apropiate de cele ale băncilor, folosind un discurs inedit, persuasiv şi înşelător. Conștienți de faptul că persoana apelată va nega faptul că a solicitat un credit, infractorii cer datele bancare pentru demersurile necesare raportării presupusei fraude sau recuperarea unor eventuale sume pierdute. Nu vă pierdeți cu firea și nu divulgați datele personale și bancare!

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Poliția Română și Asociația Română a Băncilor (ARB) avertizează asupra riscului de fraudă prin apeluri telefonice false (spoofed)

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Poliția Română și Asociația Română a Băncilor (ARB) atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare #SigurantaOnline, asupra creșterii fraudelor prin apeluri telefonice false (spoofed) în ultima perioadă. Concret, infractorii se prezintă ca funcționari bancari și utilizează în fals numere de telefon ale băncilor, sau unele apropiate, folosind un discurs inedit, persuasiv și înșelător.   

În ultimele zile, este activă o campanie care se folosește de numele unor bănci pentru apeluri false (spoofed) în care atacatorii apelează potențiale victime și se prezintă drept angajați ai acestora. Citește mai multe pe canal33.ro.

Mai multe