Românul care a speriat NASA: s-a jucat pe supercomputerele lor

25 februarie 2011 7:57   Actualitate
Ultima actualizare:

Victor Faur, arădeanul care a intrat în serverele NASA, US NAVY şi ale Departamentul de Energie, are la Curtea de Apel Timişoara ultima şansă să scape de pedeapsa cu închisoarea şi de plata a aproape 250.000 de dolari către instituţiile americane. Dosarul penal a fost înregistrat zilele trecute la Curtea de Apel, iar Faur speră să fie declarat nevinovat, sentinţa acestei instanţei fiind definitivă.

Faur, care a supus unui atacat informatic serverele celor trei instituţii, se judecă de patru ani cu NASA, care i-a cerut despăgubiri de peste 1,5 milioane de euro. El a fost condamnat până acum de Judecătoria Arad şi de Tribunalul Arad la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare şi la plata a 214.000 de dolari către NASA, 19.000 de dolari către Departamentul de Energie şi aproape 9.000 de dolari către US NAVY.

Revista «Wired» despre Râmnicu Vâlcea: «E raiul hackerilor din Europa»

De când se judecă cu NASA, tânărul a absolvit Facultatea de Drept şi îşi dă doctoratul în informatică la Universitatea Politehnica din Timişoara, după ce în prealabil a absolvit şi Facultatea de Informatică. Şi-a deschis o firmă de IT, care oferă suport informatic pentru firme.

Iar Victor Faur are experienţă, mai ales după ce NASA, US NAVY şi ale Departamentul de Energie l-au acuzat că a intrat în serverele unor supercomputere şi le-a dat peste cap sistemul de observaţie a sistemului solar, sistemul de observaţie a Terrei şi observatorul de climă al planetei Marte, precum şi alte sisteme ale celor trei instituţii.

Citeşte mai multe pe adevarul.ro!

Mai multe