Rusia i-a dat dreptate lui Cezar Ouatu: votul la Eurovision n-a fost în regulă

21 mai 2013 14:46   Actualitate
Ultima actualizare:

Potrivit regulamentului acestui concurs foarte popular, organizat în acest an în perioada 16-18 mai, în oraşul suedez Malmö, telespectatorii din cele 39 de ţări participante au votat prin SMS şi prin telefon, iar voturile lor au fost ponderate (50%) cu votul unui juriu profesionist din fiecare ţară.

Ministrul azer de Externe, Elmar Mammadiarov, a afirmat marţi că Rusia s-a clasat pe locul al doilea în votul acestei foste republici sovietice - ceea ce înseamnă că a obţinut 10 puncte -, în condiţiile în care, potrivit rezultatelor anunţate în Suedia, Azerbaidjanul a acordat "zero puncte" Rusiei.

"Atunci când sunt furate 10 puncte de la reprezentanta noastră, acest fapt nu poate să ne încânte", a declarat Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă la care a fost prezent şi ministrul azer Elmar Mammadiarov, potrivit Mediafax.

"Unde s-au dus aceste voturi, cum au dispărut ele - aceasta este o întrebare care trebuie pusă televiziunii noastre publice", a declarat Mammadiarov.

Probleme cu votul în Europa

După finala Eurovision, Dan Manoliu. şeful delegaţiei României, a spus că un prieten al său n-a reuşit să voteze din Spania. Şi în Germania au fost semnalate nereguli, constatate de românii care au încercat să-l voteze pe Cezar. Aceste probleme nu au fost confirmate de organizatorii Eurovisionului.

Fraudă la Eurovision? Cezar Ouatu a primit voturile italienilor, nu şi cele 12 puncte

Surpriză neplăcută pentru Cezar! A luat numai un punct de la italieni

VIDEO Danemarca a câştigat Eurovision 2013. România s-a clasat pe locul 13

Cui a acordat România 12 puncte la Eurovision

Mai multe