S-a chinuit 17 ani la această sculptură - FOTO

3 noiembrie 2010 12:52   Actualitate
Ultima actualizare:

Ian Brennan a petrecut 5.000 de ore, în ultimii 17 ani, cioplind o bucată de lemn care a ajuns într-un final o replică în miniatură a faimoasei nave HMS Victory a amiralului Nelson.

Artistul în vârstă de 60 de ani, din Anglia, a devenit sculptor cu normă întreagă în urmă cu 26 de ani, iar după 5 ani a devenit angajatul Casei Regale.

Într-o zi a primit o bucată mare de lemn din corabia sus menţionată, pe care ulterior a decis s-o utilizeze ca material pentru replica vasului.

În clipa în care s-a apucat de sculptat şi-a dat seama că bucata de lemn este tare ca betonul, munca lui îngreunându-se cu mult. 5.000 de ore, timp de 17 ani, a fost nevoit să meşterească. Nici nu mai ştie câte tăieturi a suferit în tot acest proces.

Replica dispune de 104 tunuri, de 37 vele, de un steag ce poartă mesajul lui Nelson („Anglia aşteaptă ca fiecare om să-şi facă datoria”) şi de aproape 70 de metri de sfoară „încâlcită”.

Ian a ştiut că aceasta este unica lui şansă de a crea ceva unic, cu o bucată de material provenită din nava lui Nelson urmând să nu se mai întâlnească.

Vezi o galerie foto în Mediacenter

Mai multe