S-a descoperit o boală foarte rară! El este primul om diagnosticat cu «lipsa de punctualitate cronică»

28 august 2013 16:31   Actualitate
Ultima actualizare:

Jim Dunbar a ajuns mai târziu la muncă, în vacanţă, la mesele cu prietenii lui, a lăsat femei să îl aştepte la prima întâlnire şi a fost nevoit să se furişeze înăutru la înmormântări.

Bărbatul de 57 de ani susţine că suferă de o boală cu care a fost diagnosticat când a întârziat la spitalul Ninewells din Dundee, Marea Britanie

Se pare că boala este cauzată de aceeaşi parte a creierului afectată în cazul deficitului de atenţie (ADHD), iar Jim nu realizează de cât timp e nevoie pentru a face ceva.

"Vreau ca oamenii care mai suferă de această condiţie să ştie că nu e vina lor. Deseori mă învinovîţeam şi e deprimat uneori. Nu ştiţi cât de mult mă ajută să ştiu că e o boală", a povestit Jim.

Recent, bărbatul a încercat să meargă la film şi, ştiindu-şi problema, şi-a dar un avans de 11 ore, dar tot a reuşit să întârzie 20 de minute.

"M-am trezit la opt dimineaţa ca să merg la un film care începea la şapte seara. Am avut 11 ore la dispoziţie şi tot am ajuns mai târziu", a explicat Jim.

Nu îl ajută nici faptul că are un ceas setat pe ora exactă, până la secundă. A încercat să poarte un ceas care merge mai repede decât unul obişnuit, dar degeaba.

"Familia nu mă crede şi au impresia că inventez lucruri. Mi-a afecatat întreaga viaţă", a mai adăugat el.

Cu toată că doctorii l-au diagnosticat cu lipsă de punctualitate cronică, unii specialişti sunt sceptici.

"Boala nu apare în Manualul de boli mintale al Asociaţiei Americane de Psihiatrie, aşa că nu poate fi numită o boală cu adevărat", a declarat un psihoterapeut, Sheri Jacobson.

Ea a mai adăugat că lipsa de punctualitate e un simpom al altor boli, precum ADHD sau depresie, dar poate fi şi un obicei: "Nu e normal să facem din orice obicei zilnic o boală".

Mai multe