S-a făcut portocaliu după ce a mâncat morcovi
Leo Barnett este un puşti de patru ani a cărui piele a devenit portocalie din cauza consumului de morcovi.
Băiatul este singurul din Marea Britanie care suferă de o boală din cauza căreia nu poate digera carotenul. Este vorba de substanţa carere dă culoare legumelor, printre care şi morcovii.
Organismul lui nu e capabil să transforme acest pigment în vitamina A, care întăreşte sistemul imunitar. Leo Barnett a acumulat atât de mult caroten încât pielea lui a rămas portocalie chiar şi după ce părinţii săi au renunţat să îi mai dea să mănânce alimente de această culoare.
Nuanţa şi-a mai pierdut din strălucire, dar pielea puştiului arată de parcă acesta ar fi permanent ars de soare. Afecţiunea băiatului a fost identificată când avea şase luni. Atunci, el a suferit o pneumonie, din cauza căreia ficatul şi rinichii săi au cedat, scrie The Sun.
Nu îndopaţi copiii cu morcovi!
Chiar dacă nu suferă de afecţiunea lui Leo, copiii se pot intoxica de la prea mult beta-caroten, din morcovi. Afecţiunea constă în indigestie, dureri de oase şi articulare, căderea părului, uscăciunea şi fisurarea buzelor.
4 ani- Leo s-a obişnuit cu gândul că delicioşii din mânuţele sale nu sunt de mâncare