S-a stins din viaţă Irina Petrescu

19 martie 2013 16:34   Actualitate
Ultima actualizare:

Ziua de marţi a fost una nefastă pentru teatrul românesc: Irina Petrescu, una dintre marile actriţe ale ţării, s-a stins din viaţă, înainte de a împlini 72 de ani.

Prietenii actriţei spun că aceasta a suferit mulţi ani din cauza unei boli cronice şi că îşi dorea să plece dintre cei vii. Dorinţa i s-a împlinit şi Irina Petrescu a încetat din viaţă la Spitalul Elias din Capitală. În urma sa, a lăsat lacrimi şi oameni care nu o vor uita niciodată. Actriţa Violeta Andrei, cea care i-a fost colegă, dar şi foarte bună prietenă, şi-a stăpânit cu greu emoţiile.

„Am iubit-o foarte mult. Am fost emoţionată de moartea ei neaşteptată. Pentru mine, rămâne o colegă absolut minunată, o spun cu o mare durere. Am fost colege la Teatrul Bulandra, am fost alături de ea când a fost bolnavă. Am făcut multe deplasări împreună şi am dormit în aceeaşi cameră. Era de o mare delicateţe sufletească, foarte cultivată. Nu pot să uit cum i-am spus să vină în fiecare vară la Snagov, să îmbătrânim împreună. Ea a preferat să rămână în teatru. Din păcate, moartea mi-a răpit-o", a povestit Violeta Andrei, pentru Click!

S-a cunoscut cu Roger Moore (85 de ani) la un festival de film

De-a lungul carierei sale, Irina Petrescu a jucat în zeci de piese de teatru şi peste 30 de filme. Şi-a făcut debutul în rolul Anei Strejan din „Valurile Dunării", în regia regretatului Liviu Ciulei, şi a colaborat cu nume importante ale scenei şi filmului românesc, precum Alexandru Tocilescu, Lucian Pintilie, Dan Piţa, Gheorghe Dinică, Radu Beligan, Florin Piersic.

Mai multe