S-au rugat la zei să nu vină sfârşitul lumii

21 decembrie 2012 17:29   Actualitate
Ultima actualizare:

MEXIC. Mii de oameni s-au înghesuit la templele din America Centrală pentru a fi în centrul evenimentelor pe 21 decembrie 2012, când mayaşii anunţaseră că va veni sfârşitul lumii.

AUSTRALIA. După ce a început ziua de 21 decembrie 2012,  în Australia, pagina de Facebook Tourism Australia a fost bombardată din toată lumea cu întrebări despre sfârşitul lumii. "Da, suntem vii", au răspuns membrii organizaţiei, încercând să-i calmeze pe cei îngrijoraţi, scrie Daily Mail.

Marea Britanie. Tinerii s-au căsătorit de Apocalipsă la pietrele sacre de la Stonehenge

TAIWAN. În Taiwan, oficialităţile au construit o replică a unei piramide maya şi au montat un cronometru electronic în vârful acesteia pentru a atrage turişti la Muzeul Naţional de Ştiinţă Naturală.

Turcia. Mii de oameni s-au adăpostit ieri în satul Sirince, considerat sfânt

SUA. Sfârşitul lumii a creat panică în SUA. Unele şcoli au fost închise. Numărul apelurilor telefonice către NASA s-a triplat cu câteva zile înainte de 21 decembrie 2012. Agenţia a publicat un material video în care demontează miturile potrivit cărora lumea se va sfârşi la 21 decembrie 2012. Pagina web a înregistrat până ieri, la momentul presupusei Apocalipse, 4,6 milioane de afişări.

CHINA. Sigla ONU a fost imprimată pe bilete care oferă acces pe o "arcă a lui Noe", puse în vânzare pe site-uri chineze de licitaţii cu preţul de aproximativ zece yuani (1,2 €), deşi valoarea lor "oficială" ar fi de zece miliarde de yuani. Reprezentanţa ONU în China a negat că se află la originea unor vânzări de bilete.3 RUSIA. Un buncăr rusesc din timpul Războiului Rece, destinat pentru adăpostirea liderilor sovietici, în caz de atac nuclear, a fost transformat în club de lux, unde de ieri a început o petrecere de 24 de ore.

Mai multe