12 cele mai contaminate fructe șI legume pe care le consumi zilnic

18 aprilie 2016 13:38   Sănătate
Ultima actualizare:

În zilele noatre, nutriționiștii ne sfătuiesc să mâncăm cât mai multe fructe și legume deoarece sunt esențiale pentru o dietă sănătoasă. Ele oferă o cantitate substanțială de vitamine și antioxidanți care fortifică organismul și îi prelungesc viața.

Totuși, un studiu recent realizat de o organizație care analizează problemele de mediu a dovedit că 12 dintre cele mai comune fructe și legume  sunt contaminate cu pesticide foarte periculoase, relatează ViralNova.com. Aceste chimicale creează dezechilibre hormonale, cancer și alte boli periculoase. Următoarele 12 fructe și legume necesită o spălare foarte atentă cu apă înainte de a fi consummate pentru a nu ne pune viața în pericol.

Căpșunile

Merele

Nectarinele

Piersicile

Țelina

Strugurii

Cireșele

Spanacul

Roșiile

Ardeii

Roșiile cherry

Castraveții

Legume și fructe cel mai puțin susceptibile de a fi contaminate cu pesticide

Avocado

Porumbul

Ananasul

Varza

Mazărea

Ceapa

Asparagusul

Mango

Papaya

Kiwi

Vinetele

Grapefruit

Pepenele galben

Conopida

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Mai multe