12 motive să bei cafea verde
Se spune că o cafea verde este mult mai sănătoasă, pentru că nu este prăjită, procesată ori prelucrată termic. Aroma cafelei verzi este deosebită, mult mai intensă și este, dacă vreți, similară cu ceaiul.
Datorită boabelor crude de cafea verde, beneficiile asupra sănătății sunt mult mai mari. Motivul ar fi că aceste boabe au un conținut mai bogat în acid clorogenic care are rolul de a limita absorbția zahărului. Astfel, cei care o vor bea nu vor mai avea probleme cu îngrășarea, și se vor menține supli.
Alte alimente bogate în acidul clorogenic, considerat de mulți drept inamicul obezității sunt: prunele, caisele, piersicile, merele. Nu numai fructele sunt bogate în această substanță naturală cu proprietăți tămăduitoare, ci și legumele sau plantele medicinale (roșii, pătrunjel, vinete, păpădie, echinacea ș.a.).
Atenție!
Dacă te știi cu probleme de sănătate ar trebui neapărat să ceri acordul medicului dacă vrei să o consumi.
De ce să bem cafea verde
- Este o bogată sursă de antioxidanți meniți să elimine radicalii liberi. Se spune că ar fi un aliment benefic pentru prevenirea cancerului.
- Are rolul de a regla metabolismul și ajută la scăderea în greutate.
- Consumul de cafea verde ajută și în boala Parkinson fiindcă acidul clorogenic protejează sistemul nervos de procesele degenerative.
- Datorită prezenței acidului cafeic în componența sa, acționează ca un tonic general.
- Această licoare aromată este utilă în curele de detoxificare a organismului, în special a ficatului.
- Acidul clorogenic ajută la stabilizarea nivelul de zahăr din sânge. Tot el determină inhibarea senzației de foame și topește grasimile în exces.
- Diminuează riscul de diabet.
- Pentru că se spune că luptă împotriva radicalilor liberi, astfel procesul de îmbătrânire va fi încetinit.
Află pe clicksanatate.ro cui îi este contraindicată cafeaua verde!