16 sfaturi pentru o căsnicie până la adânci bătrâneţi

8 octombrie 2013 13:18   Sănătate
Ultima actualizare:

Fiţi cei mai buni prieteni! Când sexul devine mai puţin important, vă place să faceţi cu mai multă plăcere lucruri împreună. Soţii care devin prieteni nu se plictisesc unul de celălalt.

Este important să se facă un pact de a nu se ajunge niciodată la ceartă din cauza banilor. Întotdeauna relaţiile se deteriorează din cauza discuţiilor despre problemele financiare. Râmâneţi calmi indiferent ce neplăceri întâmpinaţi din cauza lipsei banilor.

La o căsnicie bună se ajunge prin mii de gesturi de bunătate. Încercaţi să faceţi soţului sau soţiei mici surprize. Faceţi-vă unul altuia daruri oricât de neînsemnate, bucurii cât de mici.

Staţi mereu unul lângă altul. Alăturarea pe canapea sau la plimbare face imposibil să nu vă atingeţi fizic unul de altul. Atingerile nu fac altceva decât să sudeze un cuplu odată cu trecerea timpului.

Găsiţi mereu lucruri de care să râdeţi. Râdeţi împreună. Vremurile sunt grele. Necazurile apar în orice familie. Lucrurile merg greu. Dacă veţi găsi subiecte de râs, se va forma o legătură specială în cuplu.

Cuplurile ar trebui să aibă anumite locuri din casă în care soţul şi soţia să nu se întâlnească! Fiecare trebuie să aibă un mic spaţiu în care să se simtă cu totul liber, unde să se bucure de deplină intimitate.

Nu uitaţi! Femeilor le place să fie iubite şi alintate. Bărbaţii vor să se simtă respectaţi... chiar mai mult decât să se simtă iubiţi. Pare ciudat, dar este adevărat. Dacă respectaţi aceste lucruri, căsnicia va fi solidă.

Ieşiţi mereu împreună măcar o seară pe săptămână. Până ce copiii nu împlinesc vârsta de şase luni, nu îi luaţi şi pe ei. Nu discutaţi probleme importante, sau supărătoare, în timpul unei astfel de ieşiri.

Orice soţ sau soţie trebuie să facă numai bine partenerului sau partenerei de viaţă. În loc să vă certaţi, sprijiniţi-vă unul pe altul la nevoie. Împreună veţi găsi întotdeauna cele mai bune soluţii.

Problemele pe care le veţi rezolva împreună vor întări cuplul. Grija pentru copii este, de asemenea, o forţă care menţine relaţia puternică. Cei care ajung să aibă nepoţi simt o şi mai întărită relaţie de familie.

Este foarte important să vă faceţi planuri de viitor împreună şi să nu priviţi înapoi decât la amintirile cele mai plăcute. Nu aduceţi niciodată în discuţie vremuruile când aţi avut insuccese şi necazuri.

În cele mai grele momente cuplurile trebuie să-şi aducă aminte că problemele se rezolvă mai uşor în doi decât de unul singur. Fiţi deschişi la schimbare, adaptaţi-vă! Faceţi aşa încât nici unul dintre voi să nu fie nemulţumit.

Divorţul nu este o opţiune sau un răspuns la o anumită problemă. Toate problemele sunt de scurtă durată. Divoţul este pentru totdeauna. Aşa că nu  vă grăbiţi să soluţionaţi diverse probleme printr-o despărţire.

Fiţi pasionali, înţelegători şi acceptaţi ceea ce face persoana de alături. Oamenilor le place să facă ei anumite lucruri şi trebuie lăsaţi să se simtă în largul lor. Nu îi opriţi cu orice preţ, când nu vă convine ceea ce fac.

Uitaţi-i pe vechii "cei mai buni" prieteni. Cel mai bun prieten trebuie să fie soţul sau soţia, atunci când sunteţi în cuplu. Nu uitaţi că cea mai mare parte a timpului liber trebuie s-o petreceţi în cuplu.

Părăsiţi prietenii, familia şi lucrurile care pot să aibă un efect negativ asupra căsătoriei. Păstraţi o viaţă sexuală interesantă. Ţineţi cont de fanteziile fiecăruia. Nu vă temeţi să vă îmbrăcaţi şi să vă comportaţi senzual în dormitor.

Mai multe