3 alimente de toamnă bune pentru INIMĂ
Pentru că alimentaţia are un cuvânt greu de spus când vine vorba de sănătatea inimii, specialiştii ne recomandă 3 dintre alimentele pe care le “culegem” toamna care ne protejează “motorul” organismului.
Roşiile conţin licopen, antioxidant care protejează de bolile de inimă şi de cancerul la sân. Pentru un efect maxim, ar trebui consumate în stare naturală şi nu în sosuri dulci.
Miezul de nucă este un fruct pe cât de gustos, pe atât de sănătos. Conţine minerale, vitamine şi grăsimi vegetale, bune împotriva colesterolului. Consumat după fiecare masă, împiedică îngroşarea arterelor şi previne bolile de inimă.
Vinul roşu conţine resveratrolul, o substanţă care are rol în stoparea modificărilor ce apar la nivelul genelor responsabile de buna funcţionare a inimii. Nu abuzaţi, însă, de el pentru că prea mult alcool poate avea efecte grave asupra sănătăţii.