3 alimente pe care nu știai că e bine să le ții în frigider

16 martie 2017 10:58   Sănătate
Ultima actualizare:

Pe lângă mâncarea gătită, obișnuiești să ții în frigider lapte, fructe, legume. Despre unele dintre ele știi sigur că e bine să le păstrezi la rece, dar despre altele nu.

Nucile

De obicei le ții pe balcon sau în cămară. Te-ai gândit vreodată că ar fi bine să le ții la rece? Diminuează  colesterolul rău și cresc pe cel bun. Nutriționiștii spun că grăsimile nesaturate din nuci râncezesc dacă sunt ținute mult la temperatura camerei. Și alte substanțe hrănitoare din nuci sunt afectate, astfel că proprietățile nucilor nu vor mai fi aceleași. Termenul de valabilitate se prelungește cu 6 luni dacă le ții la frigider.

Semințele de in

Sunt bogate în Omega-3 care ajută la menținerea unei sănătăți optime la nivel cerebral. Semințele de in organice au termenul de valabilitate mai mare decât cele măcinate. Dacă vor fi ținute la frigider, stomacul le va digera mai bine, putând, astfel, să rețină cât mai multe substanțe bogate nutrițional. La temperatură care nu este constantă, ele se vor oxida, devenind toxice. E posibil să declanșeze în organism procese inflamatorii. Pe cele măcinate le poți păstra la frigider, rezistând circa jumătate de an.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente trebuie păstrate la frigider și pentru cât timp!

Nu recunoaști la timp o alergie la antibiotic? Te poate costa viața!

Ce boli pot afecta creierul

Mai multe