3 condimente care îţi alină durerile

8 mai 2013 14:06   Sănătate
Ultima actualizare:

Cine-ar fi crezut că banalele condimente îţi pot alina chiar şi cele mai supărătoare suferinţe? Revista “Click! pentru femei” îţi propune să testezi leacurile de mai jos şi te vei convinge de rezultate.

Cuişoarele, contra durerilor de dinţi

Când te dor gingiile şi ai un abces dentar sau când durerea de măsea îţi face noaptea albă, încearcă să reduci din simptomele supărătoare cu ajutorul banalelor cuişoare. Poţi să mesteci cuişoare de 3-4 ori pe zi şi să-ţi masezi dintele şi gingiile cu un tampon de vată înmuiat într-un amestec format din 15 picături ulei de susan şi o lingură cu ulei de măsline.

Rozmarinul alungă migrenele

Condimentul care stă la loc de cinste în sertarul din bucătărie îţi poate face viaţa mai uşoară atunci când eşti agitată. Şi, cum stresul îţi provoacă deseori migrene, poţi să-ţi prepari un sedativ foarte eficient sub forma ceaiului de rozmarin.

Peste o lingură cu plantă uscată adaugi o cană cu apă clocotită şi bei trei căni cu ceai pe zi. Poţi să încerci şi inhalaţii cu rozmarin, în special pentru durerile de cap provocate de răceală.

Fierbi o mână de plantă într-un litru de apă şi torni fiertura într-un vas. Apoi apleci capul asupra vasului şi-l acoperi cu un prosop, tragi puternic aburul în piept, cât suporţi, şi repeţi procedeul până te simţi mai bine.

Ghimbirul combate bronşitele şi răcelile

Uleiurile volatile, care îi dau ghimbirului gustul picant, şi gingerolul, principalul principiu activ pe care-l conţine, îi conferă proprietăţi antiseptice, antiinflamatoare şi an­tioxidante, activează imunitatea şi îndepărtează infecţiile virale, cum sunt răcelile, amigdalitele, bronşitele şi enteritele. Ca să beneficiezi de calităţile lui, este indicat să prepari un ceai din 25 g de rădăcină de ghimbir fără coajă, 500 ml apă şi zeama de la o lămâie.

Bea de trei ori pe zi din acest ceai, până la vindecare. Dacă ai probleme cu digestia, combină o linguriţă cu pudră de ghimbir cu o cană cu apă fierbinte, îndulceşte amestecul cu miere şi bea-l înainte de masă.

Mai multe