3 leacuri contra lipsei de calciu

17 august 2011 14:18   Sănătate
Ultima actualizare:

Coada-calului

Conţine acid silicic, din care 10-20% în formă solubilă, ceea ce o face interesantă în tratamentul hipocalcemiei, cât şi în cazul lipsei de fosfor, ştiut fiind faptul că lipsa de siliciu precede pierderile de calciu. Pudra obţinută prin măcinarea plantei se poate lua sublingual, câte un vârf de cuţit, de 3-4 ori pe zi. Se mai poate folosi şi sub formă de decoct (1 linguriţă la o cană, se fierbe 15 minute) din care se beau 2-5 căni pe zi, în funcţie de gravitatea bolii.

Grâul, orzul, ovăzul

Se folosesc tincturile, în doze de 40, 20-40 şi, respectiv, 10-15 picături, de 3 ori pe zi. Produsele sunt utile şi în spasmofilie, ca parte componentă dintr-o schemă complexă de tratament, care mai include ceaiuri şi produse cu microelemente.

Amestec de plante

Se prepară un amestec din câte 7 părţi fructe de măceş şi de cătină şi câte 3 părţi frunze de ciuboţica-cucului şi de roiniţă. Se face o infuzie din 2 linguri de amestec la 1 litru de apă, cantitate care se bea într-o zi, îndulcită cu miere sau nu, eventual, amestecată cu suc de morcovi şi de tomate.

Ce este hipocalcemia?

Hipocalcemia apare atunci când concentraţia calciului din sânge scade mult sub valoarea de 9-11 mg/100 ml. Se manifestă prin tulburări digestive (balonări, colici abdominale violente, dificultăţi de deglutiţie), senzaţie nemotivată de lipsă de aer, crize de transpiraţie inexplicabile, dureri de cap intense, stări melancolice, tulburări de concentrare.

Mai citeşte:

Câtă carne trebuie să consumi ca să nu te îmbolnăveşti?

Busuiocul te ţine tânăr!

Află cum poţi să învingi bolile «de vacanţă»

Iată când fac rău plantele medicinale

Mai multe