3 super-combinaţii de alimente

2 aprilie 2016 22:27   Sănătate
Ultima actualizare:

Se ştie despre multe alimente că sunt foarte sănătoase. Dar combinate între ele, unele îşi potenţează efectele, vitaminele şi mineralele se absorb mai bine în organism. Gustul e şi el interesant şi de încercat.

  • Varză cu somon. Varza este bogată în calciu, vitamina K şi o mulţime de alţi micronutrienţi care luptă împotriva inflamaţiilor şi stresului oxidativ. Somonul e bogat în vitamina D, în special cel de Alaska. „Motivul pentru care această combinaţie ar fi benefică este legătura strânsă dintre vitaminele K, D şi calciu. Pe scurt, vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul, iar vitamina K duce calciul în oase şi dinţi, nu în alte locuri în care nu ar trebui, precum artere şi ţesut moale”, aflăm de pe antrenorulmeupersonal.ro.
  • Fasole neagră cu ardei gras. Tot pe acest site ni se mai recomandă o combinaţie interesantă. Fasolea neagră este o sursă bună de fier. Totuşi, spre deosebire de fierul din carne, cel din surse vegetale este mai greu de absorbit. Combinând fasolea cu un aliment bogat în vitamina C, precum ardeiul gras, poţi creşte absorbţia fierului de 6 ori.
  • Ceai verde cu piper. Primul este o sursă de ECGC, un compus dovedit că accelerează metabolismul şi protejează împotriva unor forme de cancer. Piperul negru conţine piperină, o substanţă care îi dă nu doar aroma specifică, ci blochează formarea de celule noi de grăsime corporală. O combinare a celor două ar putea ajuta mai mult în încercarea de a arde grăsimea corporală decât dacă sunt consumate independent. 
Mai multe