4 alimente care «ascund» multă sare

18 martie 2014 20:14   Sănătate
Ultima actualizare:

Nutriţioniştii susţin că sarea este prezentă din abundenţă în multe alimente, fără ca noi să fim conştienţi de acest lucru.

Covrigii. Experţii spun că în ce priveşte covrigii pot conţine o cantitate de 460 de miligrame de sodiu, adică 19% din cantitatea zilnică recomandată. Dacă covrigul pe care îl cumperi are adăugate diverse arome, atunci şi conţinutul lui de sare creşte.

Cerealele. Sunt bune pentru a fi consumate dimineaţa, oferindu-ne energia necesară pentru o mare parte a zilei. De exemplu, o porţie de cereale poate ascunde o cantitate de aproximativ 180-300 de miligrame de sare. Aceasta reprezintă circa 12% din cantitatea totală de sodiu pe care ar trebui să o consumi într-o zi.

Prăjiturile. Acestea conţin mult zahăr şi o cantitate destul de mare de carbohidraţi. Ele au, de asemenea, un conţinut ridicat de sare. Prăjiturile care sunt coapte şi ambalate se bazează pe sare pentru a fi păstrate mai mult timp în raft, ea fiind adaugată peste cantitatea de sodiu folosită la prepararea reteţei respective. Ideal ar fi să optezi pentru o prăjitura preparată acasă.

Brânza de vaci. Specialiştii sunt de părere că acest tip de brânză reprezintă o sursă importantă de calciu şi proteine. Brânza de vaci cu un conţinut scăzut de grăsime conţine 28 de grame de proteine pentru doar 160 de calorii. O porţie de brânză de vaci, la o singură masă, conţine aproape un gram de sodiu, adică aproximativ 40% din cantitatea zilnică pe care ar trebui să o consume un om.

Mai multe