4 alimente care conţin grăsimi «bune»

22 mai 2014 14:59   Sănătate
Ultima actualizare:

Cu toţii ne ferim de grăsimi, însă trebuie să ştii că unele nu sunt chiar atât de rele precum credem. Dimpotrivă! Organismul are nevoie de ele pentru a funcţiona corect şi pentru a se păstra sănătos. Iată ce alimente să consumi pentru a-ţi lua doza zilnică recomandată.

1. Ulei de măslineÎn topul grăsimilor sănătoase se află uleiul de măsline deoarece scade nivelul colesterolului „rău” din sânge. Pe stomacul gol, dimineaţa, uleiul de măsline te va ajuta să te vindeci de ulcer gastro-duodenal, de gastrită sau de afecţiuni biliare.

2. Fructe uscate, nuci şi seminţeÎn fructe uscate, nuci, alune, migdale, seminţe de dovleac ( neprăjite) găseşti grăsimi sănătoase, recomandate pentru o dietă echilibrată. Mai mult, aceste oleaginoase conţin o mare cantitate de calciu, magneziu şi potasiu care menţin oasele sănătoase şi previn osteoporoza.

3. PeşteConţinutul ridicat de Omega 3 a adus peştele pe lista alimentelor recomandate în diete. Acest oligoelement, Omega 3, protejează inima şi sistemul hormonal şi luptă împotriva colesterolului „rău”. Somonul, macroul, tonul şi sardinele sunt tipurile de peşte recomandate, deoarece au o carne săţioasă fără să încarce sistemul digestiv.

4. Carne albăCarnea de pui sau de curcan este o sursă importantă de grăsimi bune, cu condiţia să nu le consumi zilnic  şi să le asociezi cu salate şi legume. Recomandat este să consumi carnea preparată la aburi sau la grătar, în nici un caz prăjită!

Mai multe