4 alimente care grăbesc arderile
Există alimente care accelerează metabolismul, ajută digestia şi te ajută să scapi de kilogramele în plus. Revista „Click! pentru femei" îţi spune care sunt acestea!
Ardeiul iute. Capsaicina, substanţa care se găseşte în ardeiul iute şi care îi dă iuţeala specifică, încălzeşte corpul şi topeşte grăsimile. Un studiu realizat în 2010 la Universitatea Daegu din Coreea de Sud arată că ardeiul iute stimulează activitatea proteinelor care ajută la spargerea celulelor de grăsime.
Varza. Te scapă de excesul ponderal. Este indicat să o consumi crudă sau preparată la aburi pentru a beneficia de proprietăţile sale. Cel mai simplu mod de a încorpora varza în alimentaţie este sub formă de salată, alături de broccoli şi morcovi, cu puţin ulei de măsline, sare şi piper.
Fulgii de ovăz. Bogaţi în proteine şi fibre, fulgii de ovăz oferă senzaţia de saţietate pentru mult timp. În felul acesta nu vei mai simţi nevoia să consumi alimente nesănătoase, pe post de gustări. Ovăzul grăbeşte arderea caloriilor şi contribuie semnificativ la transformarea grăsimilor în energie.
Roşiile. Roşiile conţin vitamina C şi licopen, ceea ce le determină să stimuleze producţia unui aminoacid numit carnitină. Acesta accelerează arderea grăsimilor din organism.