4 alimente care previn cancerul

20 mai 2012 14:12   Sănătate
Ultima actualizare:

Cercetările au demonstrat că există numeroase alimente cu efect antitumoral care ne apără de cancer. Ciupercile, ceaiul verde şi ghimbirul sunt câteva dintre acestea. Prof. dr. Pavel Chirilă ne spune cum ne ajută.

Ciupercile

Datorită principiului numit lentinan «inhibă aromataza, o enzimă răspunzătoare de proliferarea neoplazică» ciupercile sunt antitumora­le

Recomandările specialis­tului: de preferat la cuptor sau grătar, cu puţin ulei de măsline presat la rece şi con­dimente. Poţi să le consumi de trei ori pe săptămână.

Ceaiul verde

Este deosebit de util, în special în prevenţia cancerului, deoarece conţine flavone care inhibă dezvoltarea tumorilor maligne.

Recomandările specialistului: se lasă la infuzat 8-10 minute pentru a elibera substanţele anticancerigene.

Se consumă zilnic, aproximativ 2-3 căni.

Curry

O găseşti în condimentul numit curry şi are rolul de a inhiba dezvolta­rea tumorilor şi de a dis­­truge celulele canceroase.

Recomandări­le specia­lis­tului: pentru un efect maxim se foloseşte împreună cu piperul.

Ghimbirul

Planta are efect antiinflamator şi este deosebit de folositoare persoanelor care urmează şedinţe de chimioterapie, deoarece elimină senzaţia de greaţă.

Mai multe