4 motive ca să mănânci zilnic morcovi. Iată ce beneficii au aceste legume!

10 februarie 2015 16:31   Sănătate
Ultima actualizare:

Morcovii sunt folosiţi ca ingrediente în mâncărurile gătite şi sunt consumaţi mai rar fierţi sau în stare proaspătă. Află însă că aceste legume conţin o mulţime de vitamine, minerale şi elemente nutritive care îţi protejează sănătatea şi-ţi întăresc sistemul imunitar, potrivit site-ului sanatate.bzi.ro. Iată mai jos care sunt motivele pentru care ar trebui să mănânci zilnic câte un morcov.  

1. Morcovii sunt foarte bogaţi în caroten care îţi va proteja organismul împotriva cancerului. Studiile au arătat că riscul de cancer la pancreas este mai mic la persoanele care consumă regulat morcovi comparativ cu celelalte persoane care nu consumă aproape deloc această legumă.

2. Carotenul te protejează şi împotriva infecţiilor dar are efecte benefici şi asupra arterelor şi sistemului imunitar. Pentru ca organismul să absoarbă o cantitate maimare de caroten, consumă morcovii fierţi.

3. Morcovii sunt bogaţi în fibre solubile şi, astfel, combat cu succes constipaţia şi reduc colesterolul. Morcovul este eficient pentru tratarea constipaţiei şi este mult mai eficient atunci când este combinat cu varză.

4. Un alt avantaj al acestei legume este faptul că morcovul protejează vederea. Consumă câte un morcov pe zi pentru a preveni deteriorarea vederii atunci când înaintezi în vârstă.

Mai multe