4 motive să bei ceai de măceşe

4 decembrie 2011 14:51   Sănătate
Ultima actualizare:

Protejează inima. Bolile de inimă pot fi prevenite cu ceai de măceşe. Alături de fructele păducelului, măceşele sunt adevărate campioane în prevenirea crizelor de angină pectorală şi infarct.

Este plin de vitamine. Pe lângă vitamina C, măceşele mai conţin şi vitaminele B1, B2, K şi PP, proteine, acizi, celuloză, substanţe minerale, provitamina A şi zaharuri. Ceaiul este binevenit în sezonul rece când virozele bat la uşă.

Înlocuieşte calmantele. Ceaiul de măceşe funcţionează ca un calmant în caz de insomnii, migrene, astenii nervoase şi oboseală fizică cronică.

Calmează crizele de ficat. Măceşele pot fi folosite în calmarea crizelor de ficat sau a colicilor biliare, de aceea, după o masă copioasă, o cană de ceai de măceşe este binevenită.

Mai citeşte:

Ghimbirul, cel mai bun aliat contra migrenelor

Ceai negru, în loc de cafea

Ceaiul de cicoare taie pofta de mâncare!

Mai multe