4 motive să mănânci peşte
Protejează inima. Acizii graşi omega 3 care se găsesc în peşte sunt esenţiali pentru funcţionarea corectă a sistemului cardiovascular. Protejează arterele, venele şi sângele.
O dietă bogată în peşte ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, asta deoarece peştele previne acumularea de trigliceride şi cheaguri de sânge şi reduce nivelul de colesterol din sânge.
Previne cancerul. Acizii graşi omega 3 ajută la prevenirea a trei tipuri de cancer: sân, colon şi prostată. Suplimentele de ulei de peşte sunt benefice şi pentru pacienţii care suferă de hiperlipidemie.
Îmbunătăţeşte vederea. Peştele îmbunătăţeşte vederea şi luptă împotriva degenerării maculare. Previne sindromul ochilor uscaţi şi glaucomul. De asemenea, peştele reduce inflamaţiile de la nivelul ochilor şi ajută la funcţionarea corectă a vaselor de sânge din zona oculară.
Întârzie îmătrânirea pielii. Peştele este benefic şi pentru piele, căreia îi păstrează elasticitatea şi tinereţea pentru o perioadă mai mare de timp. Uleiul de peşte previne ridurile, şi îmbătrânirea prematură.