4 "pansamente verzi" pentru stomac

29 aprilie 2015 21:55   Sănătate
Ultima actualizare:

Senzaţie de prea plin după masă, dureri în capul pieptului, greaţă şi indigestie? Pentru toate aceste simptome există remedii eficiente în farmacia plantelor medicinale. Citeşte în revista „Click! pentru femei” care sunt acestea.

1. Obligeana calmează durerile 

Remediu eficient în crizele de stomac, obligeana are calităţi antibiotice excelente în infecţia cu Heliobacter pylori. Nu lasă afecţiunea să se răspândească în organism, reduce spasmele stomacului şi calmează durerile. Ia pe stomacul gol pulbere de rădăcină de obligeană, câte o jumătate de linguriţă, de patru ori pe zi.

2. Lemnul-dulce «stinge» arsurile 

În medicina naturistă se folosesc rizomii şi rădăcina lemnului-dulce, din care se fac infuzii, extracte şi pulbere. Infuzează 60 g de plantă uscată şi mărunţită la un litru de apă fierbinte şi bea câte o cană pe zi, în cure stabilite de medicul fitoterapeut. Lemnul-dulce este un bun antiinflamator, are şi efect cicatrizant şi previne ulcerul gastric.

3. Anasonul stimulează digestia 

Durerile de stomac sunt cauzate frecvent de sedentarism, de cititul în timpul mesei şi de somnul de după masă. Acestea îngreunează digestia şi fac să apară tot felul de complicaţii, de la senzaţii de greaţă, la gastrite. Poţi ameliora simptomele dureroase consumând anasonul sunt formă de infuzie, pe care o prepari din 10 g de plantă uscată şi mărunţită la 100 ml de apă. Poţi face şi sirop din anason, din care bei două-trei linguri pe zi. Când apar crizele de stomac, bea infuzie din seminţe de anason şi bea câte o ceaşcă după ce ai mâncat.

4. Busuiocul, leac în ulcer 

Bun stimulent al digestiei, busuiocul are acţiune carminativă, adică absoarbe gazele intestinale, şi acţionează ca un pansament gastric. Bea infuzie de busuioc, pe care o faci dintr-o lingură de plantă la 200 ml de apă fiartă. După ce o laşi la răcit 10 minute, consumă câte o ceaşcă pe zi, într-o cură de trei zile. Pulberea de busuioc, obţinută din măcinarea florilor uscate, combate ulcerul gastric. Pe stomacul gol, de trei ori pe zi, ţine câteva minute pe limbă pulberea, după care înghite cu apă.

Mai multe