4 plante contra toxiinfecţiilor alimentare
Toxiinfecţiile alimentare pot apărea când ţi-e lumea mai dragă, indiferent de sezon şi, în cazuri mai grave, te trimit direct în spital. Din fericire, greaţa, stările de vomă, febra şi diareea pot fi combătute cu produse naturale. Iată 4 remedii care te vor scoate din încurcătură.
Infuzie de mentă
Se pun două linguriţe cu plantă verde sau uscată la o cană cu apă clocotită, se lasă acoperit 15 minute, se strecoară, apoi se bea ceaiul călduţ – 2,3 căni pe zi, până la dispariţia bolii. Pe lângă efectele calmante şi antiinflamatoare, menta are proprietatea de a diminua contracţiile musculare care provoacă gaze şi balonări abdominale.
Decoct de muşeţel
Se fierb două linguriţe cu muşeţel la o cană cu apă rece timp de cinci minute. Se strecoară şi se bea câte o cană de 2-3 ori pe zi. Se recomandă când toxiinfecţia nu se manifestă cu diaree. Dacă există acest simptom, amestecă muşeţelul cu menta.
Infuzie de năsturel
Se pun două linguriţe cu plantă proaspătă şi mărunţită în 250 ml de apă clocotită, se acoperă şi se lasă 15 minute. Strecori şi bei călduţ, cu înghiţituri mici. În cazul durerilor abdominale, se folosesc cataplasme cu infuzie, aplicate pe abdomen.
Pulbere de scoarţă de ştejar
Se ia câte o linguriţă de câte patru ori pe zi. Taninurile conţinute neutralizează bacteriile şi alte microorganisme din intestin. Totodată, pulberea de scoarţă de stejar are efect absorbant al toxinelor din colon, reducând frecvenţa scaunelor.