4 verdeţuri care ne dau energie
Alegeţi pentru mesele din această perioadă salatele de ştevie, leurdă sau lobodă. Fac minuni pentru organism! Află care sunt beneficiile lor şi cât de des este bine să le consumaţi.
Ştevia, indicată în diete. Bogată în fibre, vitamina C, magneziu şi potasiu, e indicată în curele de slăbire şi poate fi consumată şi de diabetici.
Ştevia este o sursă sigură de zinc, fosfor, carbohidraţi, calciu, potasiu, magneziu, vitaminele A şi C.
Mai mult, o dietă cu ştevie este ideală pentru îmbunătăţirea funcţiilor memoriei şi creşterea activităţii mentale.
Specialiştii au observat că, dacă se consumă cu 30 de minute înainte de masă, ceaiul de ştevie normalizează apetitul, tocmai de aceea este un excelent catalizator pentru pofta ta exagerată de mâncare.
Preţ: 1-2 lei legătura
Leurda scade colesterolul. Usturoiul sălbatic, aşa cum mai este denumită leurda, ajută la purificarea sângelui, dar şi la vindecarea unor boli de piele.
Leurda ajută stomacul şi sistemul digestiv şi creşte apetitul şi imunitatea organismului, fiind eficientă împotriva asteniei de primăvară şi în tratarea hipertensiunii arteriale.
Leurda este bogată în adenozină, o substanţă care reduce colesterolul.
Planta, folosită pe termen lung, reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii în tratarea bolilor cardiace, fiind administrată sub formă de tinctură, în cure de câte două-trei luni, cu două săptămâni de pauză.
Preţ: 1,5-2 lei legătura
Loboda conţine vitamina C. Este planta care abundă de vitamina C, de aceea este recomandată în salate.
Are calităţi diuretice destul de bune, prezintă efect laxativ şi curăţă sângele.
Datorită acestor caracteristici loboda este indicată în curele de detoxifiere.
Din componenţa sa fac parte numeroşi pigmenţi antioxidanţi care au rolul de regenerare al organismului.
Loboda se aseamănă într-un fel în ceea ce priveşte aspectul compoziţiei, cu spanacul, având şi o cantitate mare de vitamina K (reduce riscul de accident vascular) şi de fier.
Preţ: 1-1,5lei legătura
Salata verde creşte imunitatea. Studiile au arătat că persoanele care consumă salată verde au un nivel considerabil mai mare de vitamina C, E, B6 si acid folic, nutrienţi-cheie care menţin un sistem imunitar sănătos şi reduc riscul de obezitate, boli cardiace şi alte boli cronice.
Este diuretică şi ameliorează problemele digestive. Frunzele de salată au un conţinut caloric redus şi sunt bogate în minerale şi vitamine.
Specialiştii spun că ar trebui ca la fiecare porţie de carne să adăugaţi o salată cu puţin ulei de măsline şi zeama de la o jumătate de lămâie.
Preţ: 2-3 lei bucata