5 alimente care ne răcoresc

7 august 2012 13:41   Sănătate
Ultima actualizare:

Suc de mere

Este plin de vitamine, întăreşte organismul şi e un bun aliat într-o zi toridă.

Diuretic, tonic, antiseptic şi antireumatismal, sucul de mere este indicat în astenie fizică şi intelectuală, în anemie şi demineralizare.

Iaurt cu fructe

Pe lângă gustul plăcut, valoarea nutriţională şi beneficiile asigurate de culturile active ale iaurtului, aportul de săruri minerale, în principal de calciu, este binevenit în compensarea pierderilor prin transpiraţie.

Ceai de mentă

Hidratează şi revigorează! Un cei de mentă în zilele călduroase este cea mai potrivită băutură.

Acesta oferă organismului energie, răcoreşte şi hidratează.  

Mai mult, acesta este şi pandament pentru stomac, în caz de probleme digestive.

Pepene galben

Este unul dintre alimentele care ajută organismul să îşi menţină o temperatură normală, chiar şi în zilele toride.

Are de trei ori mai mult potasiu decât pepenele verde. În plus, conţine betacaroten, un puternic antioxidant.

Supe reci

Hidratarea e deosebit de importantă şi poţi contribui la realizarea acestui obiectiv consumând zilnic supe reci.

Sunt foarte răcoritoare, conţin foarte puţine calorii şi reprezintă modul ideal de a-ţi începe masa de prânz.

Mai multe