5 alimente care scad colesterolul şi păstrează inima sănătoasă

8 iunie 2016 15:50   Sănătate
Ultima actualizare:

Una dintre principalele cauze ale unui colesterol mărit este alimentaţia. Aşadar, dacă vrei să nu ai parte de o valoare ridicată a colesterolului, trebuie să ai grijă la ce mănânci.

Iată câteva alimente care scad colesterolul rău şi previn bolile cardiovasculare, păstrând astfel inima sănătoasă.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este unul dintre alimentele recomandate de către specialişti dacă vrei să scazi colesterolul. S-a demonstrate faptul că uleiul de măsline este o sursă important de antioxidanţi şi grăsimi monosaturate.

Nutriţioniştii spun că acest aliment ajută la scăderea colesterolului rău, dar nu afectează nivelul celui bun. În plus, aceştia vă recomandă să consumaţi una-două linguriţe pe zi de ulei de măsline. Astfel, nu numai că vă veţi rezolva problemele colesterolului, dar vă veţi păstra şi inima sănătoasă.Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte alimente au grijă de sănătatea inimii

Proprietățile MINUNE ale leușteanului. Iată ce boli poate vindeca!

De ce femeile sunt mai anxioase decât bărbații

Mai multe