5 alimente care te hidratează pe caniculă

14 iulie 2016 20:07   Sănătate
Ultima actualizare:

Aşa cum recomandă specialiştii, pentru un stil de viaţă sănătos e necesar să consumi zilnic minimum 2 litri de lichide, dar asta nu înseamnă că trebuie să bei doar apă. Citeşte în revista „Click! pentru femei“ din ce alte surse pot fi procurate lichidele necesare hidratării organismului!

La maturitate, corpul uman este format din 60-65% apă - folosită intens de organism. De la reglarea temperaturii până la eliminarea toxinelor din corp şi transportarea oxigenului la celule, apa are un rol esenţial în menţinerea sănătăţii. De aceea, atunci când eşti deshidratată te simţi obosită, ameţită şi irascibilă. 

Castraveţii. Răcoroşi şi gustoşi, castraveţii ocupă locul fruntaş în rândul legumelor cu un conţinut de apă de 96%. Nu au grăsimi saturate sau colesterol şi sunt bogaţi în vitamina K, vitamina B6 şi fier. 

Pepenele verde. Nu este nici o surpriză faptul că acest fruct este format din 92% apă! Dar conţinutul de săruri minerale, calciu şi magneziu este ceea ce îl face ideal pentru rehidratare, potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Aberdeen, Marea Britanie. În plus, acesta este o sursă bună de potasiu, vitamina A şi vitamina C.

Ţelina. Legumele sunt, adesea, trecute cu vederea, deşi reprezintă mai mult decât o garnitură pentru friptură. Tulpinile de ţelină conţin aproximativ 95% apă, fibre şi minerale, inclusiv potasiu şi vitamina K. 

Căpşunile. Chiar şi când nu sunt folosite la prepararea deserturilor, căpşunile reprezintă o alegere delicioasă şi un mod optim de a te menţine hidratată. Au 92% apă şi sunt bogate în fibre şi vitamina C. Le poţi consuma proaspete sau în cocktailuri fructate.

Laptele degresat.  Până acum, se ştia că laptele este o sursă excelentă de calciu, care menţine sănătatea oaselor. De curând însă, cercetătorii au descoperit că acesta este la fel de bun ca apa şi băuturile energizante destinate sportivilor pentru rehidratare şi recuperare. Ai grijă ca procentul de grăsime să fie scăzut, căci altfel se poate întârzia absorbţia lichidului în organism.

Mai multe