5 alimente pe care să nu le încălzeşti la microunde

21 ianuarie 2017 20:38   Sănătate
Ultima actualizare:

Cuptorul cu microunde a fost făcut parcă special pentru a ne încălzi mâncarea în el. E utilitatea lui principală, numai că trebuie să fii selectiv. Unele alimente, oricât de proaspete şi de sănătoase ar fi, îşi pierd proprietăţile odată reîncălzite la microunde. Ba chiar devin toxice sau dau probleme digestive.

Unele alimente, oricât de proaspete şi de sănătoase ar fi, îşi pierd proprietăţile odată reîncălzite la microunde. Ba chiar devin toxice sau dau probleme digestive.

Omleta

Nu se întâmplă foarte des să-ţi rămână omletă sau ouă fierte de la micul dejun pe care să vrei să le reîncălzeşti, însă trebuie să te avertizăm că, odată băgate la microunde, ouăle devin toxice. Mai bine le consumi reci, în sendvişuri sau salate.

Anumite legume (spanacul, sfecla roşie şi ţelina)

Sunt foarte sănătoase proaspete sau fierte, însă sub infuenţa încălzirii la microunde, nitraţii conţinuţi se transformă în nitrozamine, nişte substanţe cancerigene.

Ciupercile

În ciuda faptului să sunt bogate în proteine, vitamine şi aminoacizi, sistemul nostru digestiv nu le poate digera foarte bine. Dacă încălzeşti un orez cu ciuperci şi apoi îl mănânci, problema devine chiar mai gravă, ciupercile putând cauza dureri de stomac şi balonare. Poţi reîncălzi mâncarea cu ciuperci la cuptorul aragazului, la o temperatură de maximum 70˚C.

Cartofii

Sunt şi ei pe lista neagră. Reîncălziţi, îşi pierd gustul, dar şi proprietăţile. Atât piureul, cât şi cartofii prăjiţi e bine să fie consumaţi imediat ce au fost preparaţi.

Carnea de pui

Reîncălzite la microunde, proteinele din carne îşi schimbă compoziţia şi pot duce la probleme digestive. E de preferat să foloseşti carnea rămasă în salate sau sendvişuri.

Mai multe