5 beneficii ale seminţelor de susan
4 octombrie 2019 19:24
Sănătate
Ultima actualizare:
Mai bogate în calciu decât laptele, seminţele de susan pot fi consumate ca atare, în mâncăruri, sau pisate şi adăugate în salate, sosuri, deserturi.
Excelează şi în cupru, mangan, calciu, fier, magneziu, zinc, plus o serie de vitamine şi proteine. Află cum îţi ajută organismul!
- Regenerează pielea. Susanul este plin de zinc, un mineral esenţial pentru producerea colagenului, care dă pielii elasticitate. De asemenea, zincul ajută la refacerea ţesuturilor deteriorate din organism. Uleiul de susan este cunoscut ca un calmant pentru arsurile de pe piele.
- Stimulează digestia. Bogate în fibre, seminţele de susan sunt recunoscute pentru aportul lor la un sistem digestiv sănătos şi un colon sănătos, conform www.farmaciata.ro.
- Ajută dantura. Atât seminţele de susan, cât şi uleiul ajută la eliminarea plăcii dentare, ducând astfel la creşterea sănătăţii orale. Mai mult, uleiul de susan poate ajuta chiar şi la albirea dinţilor.
- Stimulează sănătatea osoasă. S-a dovedit că zincul stimulează creşterea densităţii minerale a oaselor şi ajută la sănătatea sistemului osos. Studiile au demonstrat o corelaţie directă între deficienţa de zinc şi osteoporoza din zona şoldului şi a coloanei vertebrale. În plus, seminţele reprezintă o importantă sursă de calciu, mineral esenţial pentru sănătatea oaselor şi prevenirea afecţiunilor sistemului osos.
- Ajută în artrită. Un mineral important pentru sistemele antiinflamatorii şi antioxidante enzimatice, cuprul este cunoscut şi pentru reducerea durerii şi a umflăturilor asociate cu artrita. Studiile au demonstrat că seminţele de susan au fost mai eficiente decât medicamentele nesteroidiene antiinflamatoare, în cazul osteoartritei la genunchi. Mai mult, seminţele nu au efecte secundare. Pentru cei care au artrită la genunchi, ar fi nevoie – potrivit studiului – de aproximativ patru linguri de seminţe de susan pe zi.