5 ceaiuri care înving răceala

22 octombrie 2011 15:10   Sănătate
Ultima actualizare:

Răcela de sezon vine la pachet cu simptome supărătoare, printre care tusea, răguşeala sau migrena. Pentru ele, cele mai bune leacuri sunt ceaiurile din plante. Iată care sunt cele mai potrivite infuzii.

Pătlagina, pentru tuse expectorantă

Ceaiul de pătlagină este potrivit pentru persoanele care tuşesc.

Preparaţi o infuzie din 250 ml apă clocotită la care se adaugă 5 g de plantă uscată, mărunţită.

Se acoperă 5 minute, după care se strecoară şi se consumă caldă, îndulcită cu miere.

Consumaţi două căni pe zi, nu mai mult de 10 zile.

Răguşeala trece cu ceai de soc

Se prepară o infuzie din o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită.

Se infuzează 5 minute, se beau două căni pe zi, se consumă cald, timp de 10-12 zile sau mai mult, până la dispariţia răguşelii.

Ceaiul de maghiran elimină toxinele

Pentru a alunga răceala, ai nevoie de un organism puternic şi detoxifiat.

Se administrează maghiran sub formă de infuzie. La o cană de apă clocotită se pun între o linguriţă şi jumătate şi patru linguriţe de pulbere de maghiran.

Se lasă vasul acoperit 15-20 de minute, după care se strecoară. Îndulcit cu miere, ceaiul se bea întotdeauna fierbinte.

La 10-15 minute vom transpira, eliminând din abundenţă toxine, în timp ce sinusurile şi căile respiratorii superioare se vor descongestiona.

În cazul în care gripa s-a declanşat, ceaiul se va bea numai în afara perioadelor de febră, cu aceeaşi frecvenţă, timp de o zi.

Infuzia de mere scade febra

Gustoasele mere nu sunt doar „furnizoare" de vitamine.

Coaja lor are câteva efecte miraculoase pentru organismul nostru.

Dacă vă simţiţi rău din cauza răcelii, preparaţi un ceai calmant din cojile uscate de mere.

Acesta alungă eficient febra şi aduce somnul, iar pe deasupra are şi un gust foarte bun.

Busuiocul energizează organismul

Administrat tot sub formă de ceai cald cu miere, revitalizează rapid organismul şi ne înviorează, ajutându-ne de asemenea să stopăm procesul gripal în orice fază a sa, dar mai ales în faza de debut.

Se bea cald, înghiţind lent şi lăsându-l să alunece pe gât, abţinându-ne să mâncăm în timpul tratamentului.

O doză de şoc constă în 6-7 căni cu infuzie de busuioc îndulcit cu miere, băute la intervale de 15-30 de minute una de alta.

Mai citeşte:

O cană de ceai verde pe zi te apără de cancer

Ceaiul de afin, bun pentru diabetici

Ceai negru, în loc de cafea

Mai multe