5 ceaiuri contra pietrelor la fiere

18 iulie 2018 21:22   Sănătate
Ultima actualizare:

Calculii biliari sunt pietricelele microscopice sau chiar de dimensiunea unei mingi de pingpong, formaţi din cristalizarea colesterolului şi a altor compuşi din bilă (lichidul secretat de vezica biliară). Cura cu ceaiurile din plante ajută la eliminarea lor. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei”!

Pietrele formate la nivelul fierei pot fi de dimensiunea unui bob de nisip sau a unei mingi de golf. Aceste formaţiuni pun probleme doar în momentul în care blochează canalul excretor al vezicii biliare. Atunci apar durerile – deci se impune un consult medical. Ceaiurile din plante dizolvă pietrele microscopice şi ajută la eliminarea lor din organism. 

Ceai de frunze de merişor

Merişorul acţionează ca un dezinfectant asupra organismului. Are şi o acţiune antiinflamatorie. Consumul ceaiului de merişor are un efect important în cazul litiazei biliare, deoarece poate dizolva calculii. Foloseşte frunzele pentru a prepara o infuzie. Pune 2 linguriţe de frunze la o cană cu apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10 minute şi serveşte acest ceai de 3 ori pe zi.

Ceai de flori de creţuşcă

Florile de creţuşcă te ajută să scapi de febr, dar şi de durerile pe care ţi le provoacă calculii biliari. Prepară o infuzie din aceste flori. Se obţine dintr-o linguriţă şi jumătate de flori, la 200 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10 minute, strecoară şi bea două căni pe zi, dimineaţa şi seara.

Decoct de păpădie 

Ceaiul de păpădie stimulează secreţia biliară şi favorizează eliminarea bilei. Este recomandat un decoct din această plantă. Pune 10 linguriţe de rădăcini într-un litru de apă, fierbe totul şi, când clocoteşte, mai lasă 15 minute la foc mic. Consumă câte o cană, înaintea meselor principale, în cură de 14 zile.

Decoct de rădăcină de brusture

Brusturele are proprietatea de a dizolva calculii biliari. Prepară un decoct din rădăcina mărunţită. Pune 2-4 linguri de rădăcină într-un litru de apă, fierbe totul şi, când dă în clocot, mai lasă 15-20 de minute la foc mic. Când se răceşte, strecoară şi îndulceşte după gust. Poţi să bei ceaiul pe parcursul unei zile.

Mai multe