5 motive pentru a mânca ciocolată neagră

21 octombrie 2015 12:46   Sănătate
Ultima actualizare:

De când erai copil şi până acum tot ce ţi s-a spus despre ciocolată a fost legat de efectele negative ale acesteia asupra sănătăţii tale. Este adevărat că dinţii au de suferit atunci când consumi ciocolată în exces, dar sunt situaţii în care acest delicios desert este aliatul tău perfect.

Consumul de ciocolată este asociat cu un nivel ridicat de zahăr în sânge, ceea ce te expune la riscul de diabet zaharat sau te predispune la îngrăşare. Totuşi, noile cercetări arată că ciocolată neagră nu are efecte la fel de nocive, ba din contra.

Îţi protejează inima

Un studiu publicat în revista FASEB arată că bacteriile bune din ciocolata neagră îţi protejează stomacul şi fermentează în compuşi anti-inflamatorii. Acești compuși, atunci când sunt absorbiţi de organism, reduc inflamarea muşchilor inimii şiscad riscul de a face accident vascular cerebral.

Previne progresia bolii Alzheimer

Potrivit cercetătorilor, resveratrolul, un compus găsit în ciocolata neagră, previne progresia demenței și a bolii Alzheimer. Studiul a fost publicat în revista Neurology.

Află pe clickpentrufemei.ro de ce să mănânci ciocolată negră mai des. 

Mai multe