5 motive să incluzi iaurtul grecesc în dietă
Toate iaurturile sunt surse de calciu, proteine, zinc, potasiu, vitamina B6 și vitamina B12. Ceea ce distinge iaurtul grecesc de iaurtul normal este textura sa mai groasă și cremoasă, deoarece zerul este îndepărtat.
Este sursă bogată de proteine
Iaurtul are o cantitate mult mai mare de proteine decât laptele, pe care corpul o folosește pentru a-și construi mușchii, oasele, cartilajul, pielea și părul. Proteina este, de asemenea, unul dintre principalele substanțe nutritive care furnizează energie și transferă substanțe, cum ar fi oxigenul, prin membranele celulare. Obținerea dozei de proteine din iaurtul grecesc este importantă pentru sistemul imunitar, pentru nervi și pentru echilibrarea lichidelor din organism.
Este o bună sursă de probiotice
Dintre toate iaurturile, iaurtul grecesc conține o cantitate mare de probiotice, care sunt bacterii sănătoase și bune care mențin stomacul sănătos. Bacteriile bune trăiesc în intestine și ajută la menținerea sănătății tractului digestiv. Probioticele sunt excelente pentru sistemul digestiv și în special pentru persoanele care suferă de sindromul intestinului iritabil.
Descoperă 5 motive pentru care e bine să inclzi iaurtul grecesc în dietă