5 probleme de care te scapă mierea cu scorţişoară

19 decembrie 2019 20:22   Sănătate
Ultima actualizare:

Mierea şi scorţişoara sunt folosite de secole întregi pentru proprietăţile vindecătoare pe care le au. Ambele ingrediente au efecte benefice asupra organismului, însă împreună au un puternic efect antiinflamator, antioxidant, dar şi antimicrobian, eficient în tratarea multor afecţiuni.

Probleme digestive

Probleme precum constipaţia, gazele la stomac, gastroenteritele, gastritele ori chiar ulcerul pot fi vindecate ori ameliorate de acest amestec miraculos. Mierea, datorită glucozei şi fructozei, este rapid transformată în energie, fiind un aliment nutritiv, care nu solicită însă sistemul digestiv. Totodată, mierea conţine oligozaharide, care au efecte prebiotice, despre care se ştie că sunt esenţiale pentru sistemul digestiv. Proprietăţile antimicrobiene ale scorţişoarei ajută la vindecarea gastroenteritei, iar mierea ajută la eliminarea bacteriei Helicobacter Pylori.

Răceală

Amestecul de miere şi scorţişoară nu numai că te scapă de răceală, însă previne şi apariţia îmbolnăvirii. Substanţele active din scorţişoară omoară virusurile de răceală, iar mierea împiedică formarea radicalilor liberi, întărind sistemul imunitar. Ai nevoie de: 1 cană de apă caldă, 1 lingură de miere naturală şi 1 linguriţă de scorţişoară. Amestecă ingredientele şi consumă lichidul obţinut o dată, poate chiar de două ori pe zi. Acest amestec previne, dar şi combate răceala.

Acnee

Atât mierea, cât şi scorţişoara, au proprietăţi antibacteriene şi previn colonizarea bacteriilor la nivelul pielii. Aşadar, uleiul de scorţişoară amestecat cu miere, aplicat pe ten sau în alte zone cu acnee, tratează această problemă. Foloseşte un amestec făcut din 3 linguri de miere şi o linguriţă de scorţişoară sau ulei de scorţişoară seara, înainte de culcare. Spală tenul dimineaţa şi coşurile vor deveni doar o amintire.

Artrită

Proprietăţile antiinflamatorii ale scorţişoarei, dar şi ale mierii, reduc inflamaţia şi durerile de la nivelul articulaţiilor. Dacă suferi de artrită, consumă zilnic o cană de ceai de scorţişoară, îndulcit cu miere. 

Colesterol

Şi mierea, dar şi scorţişoara, au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol din sânge. Un studiu realizat pe diabetici a dovedit că 6 grame de scorţişoară consumate zilnic reduc colesterolul, dar şi trigliceridele. Pentru a scădea nivelul de colesterol cu aceste două ingrediente, amestecă ¾ linguriţă de scorţişoară cu 1 lingură de miere şi consumă acest amestec zilnic, pe stomacul gol, scrie doc.ro.

Mai multe