5 probleme de sănătate care provoacă insomnie

4 mai 2018 16:37   Sănătate
Ultima actualizare:

E o problemă foarte des întâlnită și are cauze dintre cele mai variate. În esență, stilul de viață agitat, multele probleme, statul mult cu ochii-n monitoare, alimentația lipsită de nutrienți (și lista poate să continue) sunt suficiente motive pentru care poți să ai probleme cu somnul.

Diabetul

Ştiai sau nu, diabetul poate fi o cauză majoră pentru care ai putea avea problemele mari cu somnul. Şi asta din cauza celorlalte simptome ale bolii, care te obligă să stai treaz noaptea. În diabet, există o nevoie frecventă de a urina, lucru care-ţi întrerupe somnul şi care afectează dramatic şi calitatea lui, mai ales dacă te trezeşti în mijlocul unui ciclu de somn. Poţi să previi asta ducându-te la baie înainte să te culci şi încercând să consumi mai puţine lichide seara. 

Durere cronică

Motivul e evident, nu mai trebuie să mai intrăm în detalii. Durerile pot fi de nenumărate feluri, de la fibromialgie la artrită, la cârcei sau, Doamne fereşte, alte boli. Nu există o singură modalitate de a combate aceste dureri, pentru că depinde mult de ce tip este această durere. O soluţie ar fi să iei analgezice chiar înainte să te duci la culcare, astfel ca efectul lor să-ţi ocupe cât mai mult timp de somn. 

Află ce alte afecţiuni provoacă insomnie pe clickpentrufemei.ro. 

Sucul de mere alungă durerea de cap

Alimente care provoacă inflamaţii

Mai multe