5 reţete pentru combaterea varicelor
Îţi simţi picioarele obosite, dureroase şi ai crampe? În plus, la nivelul pielii observi vinişoare de sânge sparte care în timp îşi măresc dimensiunea?
Natura îţi oferă un ajutor valoros pentru tratarea varicelor. Trebuie să ai răbdare şi să urmezi tratamentul până când observi o îmbunătăţire a stării vaselor de sânge (în funcţie de stadiul lor, varicele pot chiar dispărea).
Pe lângă tratamentul natural, este indicat să eviţi să stai în picioare, iar dacă nu ai cum, ar fi bine să porţi ciorapi elastici compresivi sau bandaje care strâng. Este indicat şi repaus total, la pat, cu picioarele ridicate, însoţite de băi şi de masaje ale zonei afectate.
Pentru cură externă
1. Se fac cataplasme cu 2 straturi de frunze de varză proaspete, peste care se aplică un pansament pentru a păstra locul cald şi frunzele nemişcate.
Se păstrează bandajul peste noapte. Varza are efect de descongestionare a ţesuturilor şi de activare a circulaţiei sângelui.
2. Începând cu luna mai până în luna septembrie, găseşti pe câmpuri flori de gălbenele.
Odată uscate, din acestea poţi prepara o infuzie concentrată, din 4 linguri la 1 litru de apă, cu care poţi să faci băi locale. Infuzia poate fi consumată şi ca atare.
Efectul gălbenelelor este de tonifiere a circulaţiei venoase şi limfatice şi de combatere a cheagurilor de sânge.