5 semne că ești însărcinată, și nu răcită. Iată simptomele comune!

30 octombrie 2017 11:42   Sănătate
Ultima actualizare:

Ai dureri de cap, febră, greață, oboseală și alte simptome? De cele mai multe ori, femeile care experimentează aceste modificări ale stării de sănătate se gândesc la o posibilă gripă, însă, înainte de a începe un tratament, este bine să mergi la medic, pentru că așa-zisa gripa poate fi o sarcină.

„Mai multe simptome de sarcină imită într-adevăr simptomele gripei, în special, la începutul primului trimestru. De fapt, primele semne de sarcină pot fi modificări ale gripei care nu se termină. Simptomele de gripă nu ar trebui să dureze mai mult de două săptămâni. Dacă aveți aceste simptome și există o șansă să fiți însărcinată, luați în considerare efectuarea unui test de sarcină pentru a fi sigură”, explică dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrică ginecologie.

Iată ce simptome ale gripei coincid cu o cele ale unei sarcini:

Creșterea temperaturii

Atât în cazul unei sarcini, cât și în cel al gripei, ne confruntăm cu o creștere a temperaturii corpului. Femeile care își înregistrează temperatura bazală, vor observa această creștere după ovulație. O temperatură bazală ridicată, care durează mai mult de 18 zile, indică o sarcină. Diferența între gripă și sarcină este este dată de cât de ridicată este temperatura.

„Temperatura femeii în timpul sarcinii va fi mai mare decât în mod normal, dar nu ar trebui să depășească 38 de grade Celsius. Febra asociată cu gripa poate fi mult mai ridicată decât cea din timpul unei sarcini, așa că, puteți face diferența ușor”, spune specialistul.

Greața

Trecerea de la greață ușoară la vărsături severe ar putea indica gripa sau sarcina. În conformitate cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, vărsăturile nu sunt un simptom al gripei obișnuite pentru adulți, deși pot apărea la anumitți indivizi.

Dacă, în mod normal, nu aveți probleme cu stomacul în timpul gripei sau dacă aceste simptome nu se ameliorează, adresați-vă medicului! S-ar putea să fiți însărcinată sau să aveți un virus gripal mai grav care necesită tratament.

Oboseala

Modificările hormonale, modificările metabolismului și efortul organismului de a crește un copil provoacă un sentiment general de oboseală, la începutul sarcinii. Multe femei devin atât de epuizate încât, pînă la prânz, sunt gata să se culce pentru noapte. Oboseala este similară cu cea a gripei, dar tinde să dureze o mare parte din primul trimestru, mult mai accentuată decât în cazul gripei.

Congestie și dureri de cap

Gripa este cauzată de un virus care atacă sistemul respirator și provoacă congestie, un nas încărcat și dureri de cap. În mod surprinzător, acesta este, de asemenea, un simptom al sarcinii. Modificările hormonale și creșterea aprovizionării cu sânge, care apare în timpul sarcinii determină, de asemenea, ca membranele sinusurilor și nasului să se umfle și să producă mucus. Presiunea poate provoca, de asemenea, dureri de cap la unele femei.

Potrivit specialistului, câteva alte simptome ale sarcinii, care pot începe în decurs de o săptămână nu coincid cu cele ale gripei. „Aceste simptome includ pete pe sâni, umflarea sau inflamarea lor, nevoia de a urina frecvent și ușoare dureri sau crampe în zona abdominală, pe măsură ce uterul se întinde și crește”, încheie dr. Silviu Istoc.

Mai multe