5 soluţii naturiste contra balonării

13 octombrie 2017 19:55   Sănătate
Ultima actualizare:

Presiune abdominală, gaze, durere... Cine n-a suferit de balonare? Senzaţiile neplăcute pot fi alinate cu câteva remedii simple din plante, cu ajutorul masajului abdominal sau prin ingrediente de leac care pot fi introduse în meniul zilnic. Despre toate aceastea citeşte în noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Ceai din seminţe de chimen şi de mărar

Aromatele seminţe de chimen sau de mărar sunt un remediu excelent contra balonării. Ceaiul obţinut din aceste seminţe alină şi colicile – durerile spasmodice produse de distensia tubului digestiv –, şi poate fi administrat şi copiilor. Prepară o infuzie dintr-o lingură de seminţe la o cană cu apă clocotită. Bea 2-3 căni pe zi.

Decoct din usturoi zdrobit

Deşi pare greu de crezut, usturoiul atenuează durerile produse de colitele de fermentaţie. Prepară un decoct din 3 căţei de usturoi zdrobiţi, pe care îi laşi la fiert 15 minute într-o cană cu apă. Strecoară şi bea lichidul rezultat pe parcursul zilei.

Macerat de afine

Afinele au acţiune dezinfectantă. În scop terapeutic, se recomandă o cură cu afine – dar, dacă nu găseşti fructe proaspete, prepară un macerat din fructe uscate. Acestea se pot procura din orice magazin cu produse naturiste. Optează pentru cele bio! Ai nevoie de o linguriţă de afine uscate o cană cu apă rece, plată. Lasă la macerat 8 ore. Strecoară şi bea 2 căni pe zi.

Masaj cu uleiuri esenţiale

Masajul abdominal, realizat după ce ai luat masa, ajută procesul de digestie şi de eliminare a gazelor intestinale. Amestecă uleiurile esenţiale de muşeţel (3 picături) şi de busuioc (2 picături) într-o linguriţă cu ulei de arnică. Aplică pe abdomen şi masează cu mişcări blânde, circulare. Atenţie! Aplicaţiile cu uleiuri esenţiale nu se folosesc în cazul gravidelor şi al copiilor cu vârste sub 7 ani.

Infuzie de ierburi aromatice

Când găteşti, foloseşte din belşug ierburi aromatice care au efect antiseptic şi dezinfectant: mentă, busuioc, rozmarin, cimbru. În deserturi, foloseşte scorţişoară şi anason stelat. Adaugă în mâncare condimentele chiar înainte să stingi focul. Acoperă cratiţa cu un capac şi lasă câteva minute. Ornează preparatele preferate cu frunze proaspete.

Mai multe