5 sucuri de legume cu puteri vindecătoare
Sucul de ridiche neagră te scapă de tuse
Sucul de ridiche neagră e ideal în caz de bronşite, tuse, viroze sau gripe datorită conţinutului mare de vitamina C şi calciu. Decojeşte o ridiche, dă-o prin răzătoare, apoi las-o câteva ore şi stoarce-o. E de ajuns să iei patru-şase linguriţe de suc de ridiche neagră pe zi, ca să-ţi calmeze tusea şi ca să scapi de răceală sau gripă.
Sucul de ridiche neagră se dă copiilor în cantitate mică: două-trei linguriţe pe zi.
Sucul de ţelină, depurativ natural
Pentru a elimina toxinele din organism, sucul de ţelină este exact ce ai nevoie. Stimulează transpiraţia, drenarea bilei şi elimină gazele intestinale. În scop terapeutic, bea în fiecare zi câte trei pahare de suc.
Pentru eficacitate maximă, cura cu suc de ţelină este bine să fie ţinută timp de 15-20 de zile.
Sucul de castraveţi dizolvă pietrele la rinichi
Sucul de castraveţi este un bun diuretic şi dă rezultate foarte bune în afecţiunile renale. Se foloseşte în combinaţie cu suc de morcov şi ridiche neagră (200 ml suc de castraveţi cu 200 ml suc de morcovi şi ridiche neagră) şi o lingură de miere de albine.
La fel de bun este şi amestecul de suc de castraveţi, de morcovi şi de sfeclă roşie.
Sucul de ceapă combate ateroscleroza
Ateroscleroza, manifestată prin îngroşarea pereţilor arterelor, poate fi combătută cu ajutorul sucului de ceapă. Stoarce un kilogram de ceapă roşie şi adaugă 300 g de miere. Amestecul se păstrează la frigider. O dată pe zi, dimineaţa sau în timpul unei mese principale, bea 50 ml de suc. Cura durează trei-patru luni.
Astenia şi surmenajul intelectual pot fi înlăturate dacă bei un pahar de suc de ceapă pe zi.
Sucul de sfeclă scade tensiunea
Conţinutul mare de nitraţi naturali pe care îl are sucul de sfeclă roşie dilată vasele de sânge, ajutând la scăderea tensiunii arteriale. Este suficient să bei câte un pahar de suc pe zi.
Bea întotdeauna sucul de sfeclă în combinaţie cu alte sucuri, de preferinţă cu cel de morcovi.