5 surse de grăsimi bune de care organismul tău are nevoie. Uite ce să mănânci!
Te fereşti să consumi grăsimi! Faci o mare greşelaă pentru că unle dintre ele sunt foarte recomandate pentru a-ţi menţine sănătatea. Este vorba despre grăsimile „bune” care nu ar trebui să-ţi lipsească din meniu. Iată 5 alimente pe care să le incluzi în mâncărurile pe care le prepari la micul dejun, prânz sau cină!
1. Avocado
Avocado conţine o cantitate foarte mare de grăsimi mononesaturate, iar studiile efectuate de-a lungul timpului au demosntrat faptul că, incluse în dietă, acestea ajută la menţinerea sănătăţii inimii. În urma unui alt sudiu la care au participat 45 de persoane obeze s-a constatat că un avocado consumat pe zi a redus nivelul de colesterol rău din sânge. Persoanele care mănâncă regulat avocado au şi un nivel scăzut de trigliceride în sânge.
2. Uleiul de măsline
Uleiul de măsline conţine şi el o cantitate însemnată de grăsimi mononesaturate, care reduc nivelul colesterolului rău din sânge şi previne apariţia afecţiunilor cardiace şi a atacului de cord. În urma studiilor realizate de-a lungul timpului s-a demonstrat faptul că uleiul de măsline extra-virgin şi suplimentele alimentare pe bază de ulei de măsline previn afecţiunile cardiovasculare.
3. Uleiul de rapiţă
Ca şi uleiul de mpsline, uleiulde rapită se află în topul alimentelor bogate în grăsimi bune, mononesaturate. Datorită punctului de fumigaţie (ardere) foarte ridicat, uleiul de rapiţă poate fi folosit cu încredere la părijirea alimentelor deoarece rezistă la temperaturi foarte ridicate fără să devină toxic.
4. Oleaginoase
Migdalele, nucile caju, alunele şi fisticul sunt doar câteva dintre oleaginoasele care conţin grăsimi bune, extrem de sănătoase pentru organism. Consumul lor regulat previne apariţia bolilor cardiovasculare. Pe lângă aceste grăsimi, oleaginoasele conţin fibre şi proteine vegetale, foarte recomandate în orice dietă.
5. Somon
Somonul este un peşte gras, care conţine o cantitate foarte mare de proteine şi grăsimi polinesaturate. Somonul este foarte bogat în acizi graşi Omega 3 şi conţine o cantitate extrem de mică de grăsimi saturate. Medicii nutriţionişti recomandă ca o persoană adultă să consume peşte gras cel puţin de două ori pe săptămână.